(U bent niet aangemeld)

Voor uw klanten

Door de meeste banken worden kosten aangerekend aan hun cliënten voor het gebruik van papieren overschrijvingen. Voornamelijk omdat dit aanzienlijke verwerkingskosten met zich mee brengt en de banken zwaar hebben geïnvesteerd in elektronische betaalmiddelen. Toch blijft het gebruik van papieren overschrijvingen populair bij het grote publiek. Om de betalingen van uw klanten te vergemakkelijken, drukken we uw documenten af met uw Postchequerekeningnummer(s):

Voorgedrukte overschrijvingen:

  • Nummer Postchequerekening + naam en adres van de opdrachtgever
  • Nummer Postchequerekening + naam en adres van de begunstigde
  • Overschrijving met gestructureerde mededeling (O.G.M.)
  • Het O.G.M. systeem laat u bovendien toe uw gegevens van de uitgevoerde betalingen via ISABEL of PCbanking te ontvangen.
  • Overschrijvingen met vrije mededeling
  • Overschrijvingen (OGM of met vrije mededeling) op DIN A4 (blanco). De voorgedrukte overschrijving is afscheurbaar onderaan de pagina. Verkrijgbaar als kettingformulier of gesneden op DIN A4.

Voor meer info over de huidige tarieven, klik hier.

Voor uw onderneming

Ook voor betalingen voor uw ondernemingen per papieren overschrijving kunt u terecht bij bpost bank. U post ze gratis in de blauwe brievenbus in uw postkantoor of stuurt ze gefrankeerd naar bpost bank, 1100 Brussel.Als u een memodatum vermeldt bij uw overschrijvingsopdracht, krijgt u de garantie dat de betaling op de opgegeven datum zal worden uitgevoerd. Door uw betaling zo dicht mogelijk bij de vervaldag te plaatsen, kunt u langer over uw liquiditeiten beschikken.