(U bent niet aangemeld)

Wat is een obligatiefonds en welke voordelen biedt het?
Het gaat om een fonds dat voornamelijk in obligaties belegt. Aangezien obligaties - geheel of gedeeltelijk - een vast rendement opleveren, is het risico dat er geen rendement is, kleiner bij obligatiefondsen. Hun doel is trouwens de regelmatige stijging van het rendement op lange termijn. Deze fondsen worden beheerd door specialisten die inspelen op de marktopportuniteiten. En u profiteert ervan zonder u erom te moeten bekommeren.

Waarom kiezen voor Post Optima STABILITY in plaats van rechtstreeks in de obligatiefondsen te investeren?
Post Optima STABILITY is voor gelijke delen samengesteld uit 4 obligatiefondsen. Via één enkele belegging hebt u dus een portefeuille met meerdere investeringsfondsen, die zelf breed gediversifieerd zijn. Deze 4 fondsen werden geselecteerd om hun stabiliteit en hun prestaties in het verleden. Met Post Optima STABILITY kan de blootstelling aan risico dus worden verminderd terwijl de kans op rendement toeneemt.

En mijn kapitaal?
In tegenstelling tot de obligatiefondsen beschermt Post Optima STABILITY uw kapitaal. Hoe de markt ook evolueert, uw oorspronkelijke kapitaal* is op de vervaldag 100% beschermd, behoudens faling van BNP Paribas Fortis NV dat de bescherming van het nettokapitaal waarborgt.

* Op de vervaldag wordt de nettopremie (d.w.z. de gestorte premie exclusief taks en instapkosten) 100% beschermd, behoudens faling van BNP Paribas Fortis NV bij wie het totaal van de nettopremies werd belegd. Rating van BNP Paribas Fortis NV: A2 (stable outlook) bij Moody's, A+ (negative outlook) bij Standard & Poor's en A+ (stable outlook) bij Fitch.