(U bent niet aangemeld)

Risicoklasse :

Wat is een risicoklasse ?

De risicoklasse is ontworpen om klanten te helpen bepalen welk het risico is van de producten waarin ze kunnen investeren. Op die manier kan de klant het product kiezen dat het meest voor hem geschikt is. De risicoklasse van bpost bank wordt bepaald door de manier waarop het rendement wordt berekend, het niveau van de kapitaalsbescherming,  en ook op basis van het type en de volatiliteit van de onderliggende waarden. Bij bpost bank bestaat de risicoklasse uit 5 niveaus, waarvan niveau 1 het meest zeker is.

Waarom 5 risicoklasses?

Wanneer we de risicoklasse bekijken bij de andere banken dan zien we dat er 6, soms 7 niveaus bestaan. Het feit dat wij stoppen bij 5 niveaus wil niet zeggen dat we niveaus hebben samengevoegd, maar wel dat wij producten aanbieden die allemaal over een lager risico beschikken. Dit maakt dat wij klasse 6 tot 7 niet gebruiken omdat we geen producten aanbieden die hier onder vallen.

Risicoklasse versus investeringsprofiel:

Elk investeringsprofiel komt overeen met een maximale risicoklasse. Om er zeker van te zijn dat we u geen producten voorstellen die niet voor u van toepassing zijn, bepalen we op voorhand uw investeringsprofiel aan de hand van enkele korte vragen. Eens uw profiel gedefinieerd is stellen we alleen maar producten voor die u kan terugvinden in de risicoklasse die overeenkomt met uw investeringsprofiel.

ritmo