(U bent niet aangemeld)

 Retour

Beleggen maar dan makkelijkoffre

Denkt u dat beleggen niets voor u is? Denkt u dat u de middelen niet hebt of dat het te ingewikkeld is? Onze bankadviseur Christophe geeft antwoord op enkele vooroordelen over beleggen.


Hebt u er het budget niet voor? 

Wist u dat u al met een klein bedrag kunt beleggen? U hoeft niet rijk te zijn om te beleggen, een spaaroverschot volstaat.
 

Tip van  Christophe :
In de eerste plaats moet u het bedrag schatten dat u nodig hebt voor onvoorziene gebeurtenissen of voor een toekomstige aankoop (zoals een nieuwe auto). Dat bedrag moet altijd beschikbaar zijn en op een zichtrekening of spaarrekening staan. Aan de hand van een pensioenspaarproduct kunt u uw wettelijke pensioen aanvullen voor wanneer u met pensioen gaat.
Met de overschot kunt u beleggen, te beginnen met kleine bedragen in producten met volledige of gedeeltelijke kapitaalbescherming op de vervaldag. 
 

Gulden regels: beleg enkel het geld dat u kunt missen op korte of middellange termijn.
 

Ontdek het beleggingsaanbod van bpost bank.

 

pièceTe risicovol? 

De beleggingsproducten bij bpost bank bieden een 100% of gedeeltelijke kapitaalbescherming op de vervaldag. U beslist hoeveel risico u bereid bent te nemen door samen met uw bankadviseur uw beleggersprofiel te bepalen. Dat profiel houdt rekening met uw financiële situatie, uw beleggingsdoelstellingen (doel, horizon, risicobereidheid) en met uw ervaring en kennis inzake beleggingsproducten. 

Tip van Christophe: 
Onze bankadviseurs stellen u producten voor die het risiconiveau dat u bereid bent te nemen en dat overeenkomt met uw beleggersprofiel niet overschrijden.

  


Gulden regels: blijf trouw aan uw temperament, kies een oplossing die echt bij u past.


Ontdek onze vier beleggersprofielen om u te begeleiden in uw beleggingskeuze vooraleer u een afspraak maakt met uw bankadviseur.


Te ingewikkeld? conseiller 
 

Veel mensen denken dat beleggen te ingewikkeld is voor hen, dat ze de beurs alle dagen moeten volgen of een financieel diploma moeten hebben om de werking ervan te begrijpen.
Beleggingen vereisen een zeker kennis- en ervaringsniveau. Daarom staan onze bankadviseurs tot uw dienst om u daarbij te begeleiden. 
 

Tip van Christophe:
Een bankadviseur maakt tijd vrij om u duidelijk ons beleggingsaanbod uit te leggen. Na uw beleggersprofiel te hebben bepaald aan de hand van een vragenlijst stelt hij/zij uw beleggersprofiel vast en raadt hij/zij u beleggingsproducten aan in overeenstemming met uw financiële situatie, doelstellingen en kennis.

 

Gulden regels: neem goed de tijd om met uw adviseur uw beleggersprofiel te bepalen en breng hem/haar op de hoogte van uw plannen en spaar- en beleggingsdoelstellingen.

 

 


In het bureau  Maak een afspraak bij de bankadviseur van uw postkantoor

 
tel Bel naar het nummer 02 201 23 45 om een afspraak te maken met uw bankadviseur (van maandag tot vrijdag van 8 tot 19 uur en op zaterdag van 8u30 tot 16u30).
 
inernet Ontdek ons beleggingsaanbod

formulier Ontdek onze vier beleggersprofielen