(U bent niet aangemeld)

 
OnderOns, de e-Newsletter van Bank van De Post
 

Een auto kopen? Vier tips om het slim aan te pakken


Wie een nieuwe of een tweedehandse auto wil kopen, moet vooraf de juiste vragen stellen. En een aantal valkuilen omzeilen. Hier volgen enkele tips die u zullen helpen om de beste keuze te maken.

1. Ga na wat u echt nodig hebt
Waarvoor zal uw auto dienen? Hoeveel kilometer zult u per jaar afleggen? Hoeveel passagiers zullen meerijden? Welke opties vindt u echt onmisbaar? Neem bijvoorbeeld geen cabrio als u er vaak gepakt en gezakt met de hele familie opuit trekt!

2. Kijk naar het volledige kostenplaatjeAutokrediet
Ga nooit in op het eerste voorstel van de verkoper. Hoed u voor valse kortingen (waardeloze gadgets, enz.). En neem de tijd om de concurrentie te laten spelen. Hou ook rekening met de inschrijvingstaks, de verzekeringspremie, de brandstofprijs en de onderhoudskosten. Ze kunnen al naargelang het model erg verschillen. Zo komt u later niet voor onaangename verrassingen te staan?

3. Vraag raad aan een expert
Kiest u voor een occasie, maak dan een proefrit. En roep er een kenner bij om de echte waarde te kennen en eventuele verborgen gebreken bloot te leggen. Vraag ook de certificaten, het onderhoudsboekje en de keuringsdocumenten op. Goed om te weten; bij professionele verkopers krijgt u een garantie op tweedehandsvoertuigen (minstens 1 jaar).

4. Kies voor een autokrediet dat op rolletjes loopt
Profiteer van de promotionele rentevoet die bpost bank momenteel aanbiedt:

2,95% (JKP) voor een nieuwe auto

Interesse? 

Maak online een simulatie gratis en zonder enige verplichting.
U hebt al een Zichtrekening bij bpost bank? Vraag uw lening online aan in minder dan 10 minuten! U krijgt binnen de 2 werkdagen al antwoord.  

* Kredietvorm: lening op afbetaling. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw aanvraag door bpost bank, kredietgever, en van de ondertekening van uw kredietcontract. Aanbod geldig van 17/01 t.e.m 14/02/2013 incluis voor de aankoop van een nieuw voertuig of een tweedehands voertuig van minder dan 2 jaar oud, voor een bedrag van 2.501 € tot 37.000 € en voor een looptijd van 12 tot 60 maanden. JKP buiten de actieperiode: 3,70%. Representatief voorbeeld: voor een lening van 12.000 € bedraagt het jaarlijks kostenpercentage (JKP) 2,95% (vaste jaarlijkse debetrente: 2,91%). 48 maanden x 265,13€ = 12.726,24€.

 
  

Afdrukken