(U bent niet aangemeld)

Sixdots platform voor mobiel shoppen (Belgian Mobile Wallet) groepeert nu 9 Belgische banken, waaronder bpost bank

Naast de oprichters BNP Paribas Fortis en Belgacom stappen nu ook ING, KBC en Belfius mee in het kapitaal van de joint venture om samen Sixdots te lanceren en beheren. Bovenop de investering in de ontwikkeling van het platform, gaat elk van deze banken Sixdots aanbieden aan consumenten en handelaars als oplossing om e-commerce en m-commerce te ontwikkelen. In hun kielzog volgen bovendien bpost bank, CBC, Record Bank, Fintro en Hello bank!, die allen Sixdots zullen promoten bij hun klanten.

Bovendien sluiten ook de mobiele netwerk operatoren zich aan bij Sixdots als commerciƫle partner. Naast mede-oprichter Belgacom zullen ook Mobistar en Base Company de oplossing Sixdots promoten om, bijvoorbeeld, via hun mobiele app de simkaart vlot te herladen met belwaarde.

Sixdots, de merknaam van het Belgian Mobile Wallet initiatief, is een innovatie die Belgische handelaars en consumenten nieuwe mogelijkheden aanreikt voor vlot en veilig shoppen via smartphone, tablet en PC. Naast betalingen, kortingsbonnen en getrouwheidskaarten focust Sixdots op een sterke mobiele identiteit en beveiliging voor de consument. Sixdots verwijst trouwens naar de extra beveiligde zescijferige code.