(U bent niet aangemeld)

Dit product wordt niet meer gecommercialiseerd, voor alle lopende contracten blijven de voorwaarden en dienstverlening gewaarborgd.

 

Inleiding

Na het heengaan van een naaste blijven we altijd ontredderd achter. En alsof het verdriet nog niet genoeg is, worden we ook nog eens bedolven onder administratieve verplichtingen.

In dit dossier vindt u algemene uitleg bij al die stappen en een overzicht van zaken waaraan u moet denken op deze moeilijke momenten.

 

In een enquête van 20081, brengt Test-Aankoop aan het licht dat bij 12% van de ondervraagden, de overledene een uitvaartverzekering had afgesloten. Over het algemeen dekte die verzekering een bepaald bedrag van de begrafeniskosten met een gemiddelde van 2.470€. Iedereen die in het kader van deze enquête werd ondervraagd, verklaart tevreden te zijn over dit type van verzekering en 70% onder hen vindt het een goed idee om ook voor zichzelf een dergelijke verzekering af te sluiten.

[1] Test-Aankoop nr. 525, november 2008. Een representatief panel van 1.113 Belgische respondenten tussen 45 en 70 jaar die in de afgelopen 10 jaar af te rekenen hadden met het overlijden van een dierbare. 63% van de ondervraagden woont in Vlaanderen, 30% in Wallonië en 7% in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

Afdrukken