(U bent niet aangemeld)

Nieuwe campagne in de strijd tegen phishing

Febelfin, de Belgische federatie van de financiƫle sector, lanceert een nieuwe grootschalige campagne over de veiligheid van internetbankieren.

Wie heeft er nooit een e-mail ontvangen, die van een bank afkomstig lijkt te zijn en waarin persoonlijke gegevens gevraagd worden om te voorkomen dat de rekening geblokkeerd wordt of een variant op dit scenario? Deze poging tot fraude wordt phishing genoemd en komt helaas nog steeds veel voor ...

Nieuwe bewustwordingscampagne

In de strijd tegen de gevaren van phishing lanceert Febelfin, de Belgische federatie van de financiƫle sector, nu een nieuwe bewustwordingscampagne met een duidelijke boodschap: "Zet bij twijfel de transactie onmiddellijk stop". Een wijze raad! De laatste preventiecampagnes, waaronder die van Febelfin in 2012 en 2013, hebben inderdaad tot een forse daling van het aantal fraudegevallen geleid, maar het is belangrijk om waakzaam te blijven. In deze context is bpost bank dan ook vastbesloten om met Febelfin en de andere actoren uit de economische sector en de politiek te blijven samenwerken op het gebied van cyberbeveiliging en privacy.

Verschillende communicatiekanalen

Wilt u meer weten over de hachelijke situaties waarin de hoofdpersonages van de campagne terechtkwamen omdat ze bij twijfel niet naar hun gevoel hadden geluisterd? Dan zijn er meerdere mogelijkheden! De komende drie weken wordt een tv-spot uitgezonden op de belangrijkste Frans- en Nederlandstalige zenders. Er wordt ook een posteractie in de bankkantoren gehouden. Tot slot komen er ook banners op de schermen van de geldautomaten en op websites en sociale media die de banken gebruiken, evenals op de websites van Febelfin en Safeinternetbanking.be.

Lees ons dossier om alles te weten te komen over phishing.