(U bent niet aangemeld)

Welke administratieve stappen moet ik ondernemen? Hoeveel kost een verhuizing?

We geven je enkele tips om zonder zorgen te verhuizen.

Wie moet weten dat je verhuist?

  • De gemeente om je adres te wijzigen. In sommige gemeentes kan dat online. Als dat niet kan, moet je naar het gemeentehuis van je nieuwe woonplaats.
  • De bank voor de huurwaarborg, om je postadres te wijzigen zodat je brieven van de bank op je nieuwe adres ontvangt, voor domiciliĆ«ring van je inkomsten, doorlopende opdrachten ...
  • De post. Je kunt namelijk vragen om je post automatisch te laten doorsturen naar je nieuwe adres zodat je de tijd hebt om iedereen je nieuwe adres te laten weten. Dit kan online via de website van do my move.
  • Gas-, water- en elektriciteitsleveranciers: wil je dezelfde leverancier als de vorige bewoner om bijkomende kosten te vermijden? Vul dan samen met hem het overdrachtsformulier in.
  • Internet- en telefoonprovider: verwittig deze providers goed op voorhand zodat je niet zonder telefoon of internet komt te zitten.
  • Ook je werkgever moet je nieuwe adres kennen zodat je je post blijft ontvangen en zodat hij je woon-werkvergoeding kan berekenen.

Deze lijst is uiteraard niet volledig: verwittig ook je ziekenfonds, de krant waarop je geabonneerd bent, je familie en vrienden ...

Hoeveel kost een verhuizing?

De kostprijs van een verhuizing hangt af van hoe je het aanpakt. De goedkoopste oplossing is nog altijd je vrienden en familie optrommelen om te komen helpen. Het enige wat je in huis moet halen zijn pizza's en drankjes om ze te bedanken!

Sommige eigenaars vragen om een verhuislift te gebruiken om de gemeenschappelijke delen van het gebouw niet te beschadigen. Als je een beroep wilt doen op een verhuisfirma, dan kost je verhuizing natuurlijk wel een pak meer. Vraag verschillende offertes om de prijzen te vergelijken. Tel daarbij ook nog de onrechtstreekse kosten van je verhuizing, zoals een opzeggingsvergoeding als je huurcontract nog niet afgelopen is, kosten om je post te laten doorsturen, meubilair, soms hogere verzekeringspremies ...

Verhuisdozen leeg? Dan kun je nu vooruit kijken. Volgende stap: de housewarming!