Sparen, beleggen of allebei?

De spaarrekening blijft een verstandige oplossing om altijd geld beschikbaar te hebben, voor het geval dat… In het ideale scenario bedraagt die financiële reserve 3 tot 6 maandlonen. Maar zoals iedereen weet, is het rendement van een spaarrekening momenteel heel laag en niet genoeg om de inflatie te compenseren.

 

Waarom is de spaarrekening niet meer rendabel?

De rentevoeten staan op een dieptepunt : de Europese Centrale Bank houdt de rentetarieven in de eurozone al enkele jaren laag om de economie een boost te geven. En experts denken dat die situatie de komende maanden niet zal veranderen

De inflatie snoeit in uw spaargeld: het rendement van de spaarrekening is erg laag en niet genoeg om de inflatie te compenseren. De spaarder boet dus in aan koopkracht. Met het geld dat u vandaag spaart, kunt u binnen een jaar niet meer evenveel producten kopen.

 

Een concreet beeld krijgen van de devaluatie van uw spaargeld?

 

Test de inflatietool op www.wikifin.be. U vult een bedrag en een jaar in en ontdekt hoeveel dit kapitaal na een paar jaar nog waard is door de inflatie

 

 

Schud uw spaargeld wakker!

 

We willen natuurlijk allemaal dat ons geld minstens zijn waarde behoudt. En dat het bij voorkeur geld opbrengt. Als u kapitaal voor uw kinderen of voor uzelf wil opbouwen, is uw spaargeld beleggen een potentiële manier om het van inflatie te behoeden. Zelfs een klein bedrag kan al opbrengen.