Onze hypothecaire lening*
Laten we erover spreken!
Waarom bij bpost bank?

bpost bank onderscheidt zich van andere financiële instellingen door heel wat voordelen aan te bieden: vrijheid, eenvoud, transparantie, toegankelijkheid.

Wij zijn er om je te helpen de juiste keuze te maken.

 

Benieuwd hoeveel je kunt lenen? In onze simulatietool kun je kiezen tussen het bedrag dat je wilt lenen of hoeveel je maandelijks wenst af te betalen. Een simulatie kan je een eerste idee geven van wat je hypothecaire lening je zou kosten.

 

Nadien kun je contact opnemen met één van onze kredietexperten om hem of haar je project uit de doeken te doen en om er samen over te spreken. Het is heel eenvoudig: je vult het formulier in door op  "Maak je afspraak" te klikken. Wij bellen je dan terug voor het vastleggen van een afspraak in een kantoor naar keuze. 

Je kunt ook zelf een afspraak maken op 02/278.50.39. 

Samen kiezen jullie dan de oplossing op maat voor jouw situatie, jouw project.


Wens je je huidig krediet te herfinancieren? Hier zijn meerdere mogelijkheden. Maak hiervoor een afspraak met je kredietexpert.

Simuleer je lening

Wil je een eerste schatting van je budget? Maak gebruik van deze simulator.
Er zijn twee mogelijkheden: je kiest voor het bedrag dat je wilt lenen of voor het bedrag dat je maandelijks wilt afbetalen.
Je neemt in een volgende fase contact op met één van onze experten om hem of haar jouw project uit de doeken te doen en om er samen over te spreken.

1. Het kredietbedrag

min 25.000€ - max 750.000€
of
min 100€ - max 10.000€
Gelieve het bedrag te controleren

2. De looptijd van het krediet

10 jaar
15 jaar
18 jaar
20 jaar
25 jaar

Jouw resultaten

De resultaten van deze simulatie zijn louter indicatief. Ze zijn berekend op basis van een rentevoet die mogelijk is als u tot 80% van de waarde van het goed leent. Voor meer informatie kunt u terecht in uw kantoor. 

Representatief voorbeeld: een hypothecair krediet met een onroerende bestemming, met 100% hypotheek (Loan to Value 100%) voor een geleend bedrag van €115.000. JKP (Jaarlijks Kosten Percentage) van 5,76%  inclusief jaarlijkse vaste debetrentevoet (4,95%), dossierkosten (€500), schattingskosten (€250), registratierechten vestiging hypotheek (€1.265), vast recht registratiekosten (€60,5), registratierechten bijlage bij de hypotheekakte (€ 121), recht op geschriften (€50), hypothecaire inschrijvingsrechten (€379,5), aktekosten notaris (€1.210), retributie hypotheekbewaarder (€230), jaarlijkse premie voor de verplichte verzekering voor het gebouw (€319,34) - maandelijkse constante aflossing van €661,66 in 300 maanden, totaalbedrag kapitaal + interesten: €198.498,00. Totaal verschuldigd bedrag (kapitaal + interesten + kosten): €210.476,50. Rentevoet zonder voorwaardelijke korting.

* Een hypothecair krediet met een onroerende bestemming. bpost nv van publiek recht, Anspachlaan 1, 1000 Brussel, RPR Brussel 0214.596.464 treedt op als kredietbemiddelaar voor bpost bank nv. Onder voorbehoud van aanvaarding door bpost bank nv, kredietgever, Markiesstraat 1, bus 2, 1000 Brussel, RPR Brussel 0456.038.471.

 • Te vermijden valkuilen
  bpost bank geeft je goede raad bij jouw lening

Hoe gaat het in zijn werk?

bpost bank legt het uit in 3 stappen. Een hypothecaire lening afsluiten, daar ga je niet lichtjes over heen. We voegen er enkele tips aan toe om je te helpen.

Eerste gesprek

Maak een afspraak met je kredietexpert. Hij ontvangt je in een aangepaste ruimte. Hij onderzoekt je project en beantwoordt je vragen.
Tip: Hou een concreet plan in gedachten. Zonder een concreet plan is het moeilijk je een juiste berekening te bezorgen.

Voorstel

Indien je wenst en indien je dossier het toelaat, wordt je een voorstel gedaan op maat van je behoeften.

Tip: Hou er rekening mee dat je over regelmatige inkomsten moet beschikken (salaris/huuropbrengst/…). Ook een minimum aan eigen fondsen zal noodzakelijk zijn, om de notariskosten en registratierechten te dekken, zelfs al kun je bij bpost bank tot 100% van de waarde van het pand lenen.

 


Aanvraag

Dien je aanvraag in samen met je kredietexpert. Onze kredietafdeling analyseert je vraag en als ze aanvaard wordt, geven we je vraag door aan je notaris, die de laatste details zal regelen.


Je moet enkel nog de verschillende aktes ondertekenen binnen de 4 maanden.

 • Lijst van documenten die je moet meebrengen naar je afspraak met je financieel expert:
  * Jouw identiteitskaart
  * Je laatste 3 loonbrieven als je werknemer bent
  * Jouw laatste kwartaaloverzicht als je zelfstandige bent
  * Het bedrag van jouw eventuele andere inkomsten
  * Het bedrag van jouw eventuele andere leningen
  * Bij een aankoop: de waarde van het goed of de grond
  * De overeenkomst als die al ondertekend is
  * Bij nieuwbouw: de geschatte prijs van de werken en de grond
  * Bij herfinanciering van de lening: het bedrag van het contract, het nog terug te betalen bedrag en de looptijd
 • Schuldsaldoverzekering

  Je wilt niet dat jouw lening een last wordt voor je naasten?

  Een schuldsaldoverzekering is een geruststellend, flexibel en aanpasbaar product.

Wat is een hypothecaire lening?
Voor wie?
Je moet minstens 18 jaar zijn. Er moet sprake zijn van een regelmatig inkomen met een stabiele basis.

De hypothecaire lening bij bpost bank is enkel bestemd voor natuurlijke personen.

Vaste of variabele rentevoet?
Vast: De rentevoet blijft de hele looptijd van je lening gelijk. Je kent op voorhand het bedrag van je terugbetalingen. Geruststellend, want je komt niet voor verrassingen te staan.
Variabel: De rentevoet wordt herzien op voorziene vervaldagen (jaarlijks of om de 1, 5 of 10 jaar, naargelang de gekozen formule). De initiële rentevoet is aantrekkelijker en je geniet van eventuele dalingen. Maar opgelet, ook een stijging is mogelijk.
Welk bedrag?
Alles hangt af van de waarde van het goed, van je inkomsten en van het soort lening. De kredietexpert maakt een berekening rekening houdend met je mogelijkheden en wensen.
Welke kosten?
De kosten bedragen gemiddeld 15 tot 20% van de aankoopprijs: dossierkosten, expertisekosten, registratierechten, notariskosten, enz. Hierbij komen nog de kosten die gepaard gaan met het aangaan van een lening. Dit percentage is indicatief. De registratierechten verschillen naargelang de regio. Je kunt deze kosten berekenen met de simulator op www.notaris.be. Hou zeker rekening met deze onvermijdelijke kosten bij het maken van je berekeningen.
Welke looptijd?
Van 10 tot 30 jaar. De bepaling van de ideale looptijd voor je project gebeurt in samenspraak met de financieel expert.

Een korte looptijd zorgt voor een lagere intrestlast en kan hierdoor goedkoper zijn, echter een langere looptijd geeft echter een lagere afbetaling, wat zorgt voor meer comfort.

Welke fiscale voordelen?
Bij de aankoop van een woning kan je, naargelang de regio waar je koopt, genieten van fiscale voordelen. In België evolueert de reglementering geregeld. Je kredietexpert informeert je over de huidige fiscale implicaties.
De andere leningen
Je appartement opfrissen of je huis vernieuwen?
De renovatielening steekt de handen uit de mouwen.
Verhuizen of eigenaar worden?
Onze hypothecaire lening staat je bij. 
Op zoek naar een nieuwe of tweedehandswagen?
De autolening geeft je de sleutel in handen.