FAQ
Vragen en antwoorden
Heb je een specifieke vraag over een product of dienst? We hebben een lijst samengesteld met de meest gestelde vragen.

Vragen per thema

Meestgestelde vragen

Hoe open ik een zichtrekening bij bpost bank?

Als u nog geen klant bent bij bpost bank, kan u op 3 manieren een b.compact rekening openen:

  • Via het kantoor. Ga naar het loket of maak hier een afspraak
  • Via de MOBILEbanking app. Hiervoor hebt u een smartphone en een geldige Belgische electronische identiteitskaart nodig.  Download de app en kies “Klant worden” bij het eerste scherm. 
  • Via de website. Klik op de button “Open een rekening” bovenaan de website www.bpostbank.be.  Om via dit kanaal klant te worden moet u beschikken over een geldige elektronische identiteitskaart, een eID-kaartlezer en moet u de PINcode van uw eID kennen.

Indien u al een rekening hebt bij bpost bank en een bijkomende rekening wilt openen, kan dit enkel in het postkantoor van uw keuze.

Opgelet: wilt u een rekening met een co-titularis openen? Dan moet u zich, samen met de titularis, aan het loket in een van onze kantoren aanbieden.

Hoe open ik online een spaarrekening bij bpost bank?
Een spaarrekening opent u snel en eenvoudig via PCbanking.
Log in en ga naar de historiek van uw transacties. Naast “Spaarrekening” ziet u in kleine letters “meer” staan. Klik daarop om uw rekening te openen.
Maar ook via het hoofdmenu kan u een spaarrekening openen: klik op “Een spaarrekening openen”.
 
Kan ik online een zichtrekening openen bij bpost bank?

Als u nog geen klant bent bij bpost bank, kan u op 2 manieren online een b.compact rekening openen:

- Via de MOBILEbanking app. Hiervoor hebt u een smartphone en een geldige Belgische electronische identiteitskaart nodig.  Download de app en kies “Klant worden” bij het eerste scherm. 
- Via de website. Klik op de button “Open een rekening” bovenaan de website www.bpostbank.be.  Om via dit kanaal klant te worden moet u beschikken over een geldige elektronische identiteitskaart, een eID-kaartlezer en moet u de code van uw eID kennen.

Via PCbanking kunt u ook een (bijkomende) spaarrekening openen.

Opgelet:
Indien u al een rekening hebt bij bpost bank en een bijkomende rekening wilt openen, kan dit enkel in het postkantoor van uw keuze.
Wilt u een rekening met een co-titularis openen? Dan moet u zich, samen met de titularis, aan het loket in een van onze kantoren aanbieden. 

Hoe sluit ik mijn zichtrekening?
Om veiligheidsredenen kunt u een zichtrekening enkel en alleen afsluiten in het postkantoor. Vergeet niet om uw identiteitskaart mee te brengen. Eventuele co-titularissen moeten ook aanwezig zijn. 
Waar kan ik de actuele tarieven en rentevoeten raadplegen?
De meest recente tarieven en rentevoeten vindt u op onze website. Maar u bent natuurlijk ook welkom in een van onze kantoren in uw buurt.
Kan ik een spaarrekening online openen?

Ja, dat kan.

Beschikt u al over een zichtrekening bij bpost bank? Open dan heel eenvoudig een spaarrekening online via PCbanking.

Bent u nog geen klant? Ga dan naar onze website en klik op “Word klant”. U kan dan helemaal gratis een b.compact rekening openen. Deze zichtrekening laat u toe om nadien online een spaarrekening te openen.