Safeonweb: Zeg NEE tegen phishing!

België zegt nee tegen deze criminelen en heeft een korte online cursus gemaakt die je leert hoe je op een eenvoudige manier frauduleuze sites kunt herkennen. Volg deze mini-training of gebruik de anti-fraude app.


Testen en opleidingen

Test gratis je digitale kennis en leer meer over online veiligheid op Safeonweb, de officiële website van de Belgische overheid over informaticabeveiliging.

Een app tegen fraude
Safeonweb werd ontwikkeld door het Centrum van Cybersecurity België. De app waarschuwt voor cyberdreigingen en online fraude, en deelt tips voor een veiliger surfgedrag.


Febelfin: "Geef nooit je pincode of codes voor internetbankieren door."


Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne tegen phishing. Nog steeds trappen heel wat mensen in de val van internetfraudeurs en geven ze hun pincode of de codes van hun kaartlezer door via e-mail of telefoon. Een bank zal dat echter nooit vragen. Krijg je toch zo’n verzoek, dan is dat een poging tot fraude. “Bancaire codes zijn zoals de sleutel van je huis. Je geeft die nooit aan iemand anders. Dit geldt zowel voor je pincode als voor de codes die gegenereerd worden door je kaartlezer wanneer je aan het internetbankieren bent.
Leah Thys en Thomas Vanderveken lenen hun gezicht aan phishingcampagne.

Fraudeurs spelen gretig in op de actualiteit: ongeveer 20% van alle phishingmails zinspeelt op COVID-19.

Laat je niet misleiden. Alle informatie over phishing is terug te vinden op het nieuwe platform www.beschermjezelfonline.be.