Interview

Jacques Crabbé

Interview

Maandag 4 juni 2018
Uw fondsen worden actief beheerd door geselecteerde beheerders

“Voor het beheer van onze beleggingsfondsen hebben we vanuit AG Insurance gekozen voor de ‘multimanagement’-strategie* . Hiervoor werken we samen met een partner die wereldwijd actief is, Russel Investment. Zo kunnen we de beste fondsbeheerders selecteren uit duizenden beheerders van over de hele wereld en opvolging garanderen.”


Hoe wordt een fondsbeheerder geselecteerd?

“We baseren ons op twee aspecten: het kwantitatieve aspect (15%) dat de cijfers representeert die in het verleden werden gerealiseerd, en vooral ook het kwalitatieve aspect (85%), namelijk de wijze waarop het fonds effectief wordt beheerd. We willen weten of de fondsbeheerder in staat zal zijn om zijn verwezenlijkingen uit het verleden ook in de toekomst te herhalen. Minstens even belangrijk is de stabiliteit van de beheerder. Als hij bijvoorbeeld alleen maar verandert om te zien of het gras ergens anders groener is, dan is dat geen goed teken. We volgen dus de prestaties van dit fonds op de voet. We moeten alles weten over het leven van de onderneming om zeker te zijn dat het geld van onze klanten goed wordt belegd.”

Waarom meerdere beheerders om een fonds te beheren?

“Het heeft niet veel zin om beheerders aan te stellen die dezelfde taak uitvoeren op hetzelfde moment. Om ervoor te zorgen dat het rendement aan de verwachtingen voldoet en de risico’s zo laag mogelijk blijven, is het belangrijk dat de taken en activaklassen maximaal worden verdeeld. We moeten ook heel snel kunnen reageren in functie van belangrijke gebeurtenissen. Ons beleggingscomité komt dan ook maandelijks samen om te analyseren wat er op de markten allemaal gebeurt en wat daaruit vermoedelijk zal voortvloeien. Maar voor ingrijpende gebeurtenissen zoals de Brexit wachten we niet tot het einde van de maand om te reageren. En indien nodig wordt de samenstelling en het beheer van onze fondsen bijgestuurd. Wij zijn tenslotte de enige in België die maximale controle houden over onze eigen fondsen. Een reële garantie voor stabiliteit en rendement.”

Multimanagement van a tot z

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, wordt vaak gezegd. U komt alles te weten over multimanagement in een kortfilmpje hier. En dan ziet u nogmaals hoe eenvoudig een duidelijke uitleg kan zijn.

Meer weten? Aarzel niet om een afspraak te maken met uw financieel expert.

({{notCtrl.model.notifications.length}}):


Uw projecten beginnen hier

Contact

Hebt u een vraag? Raadpleeg de meest gestelde vragen of stel ons uw vraag.

Suggesties

Bij bpost bank doen we elke dag ons best om u producten en diensten aan te bieden die bij u passen. Heeft u een suggestie? Aarzel niet: zo helpt u ons om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Klachten

Hebt u een klacht?


Andere manieren om contact met ons op te nemen

Onze financiële experten nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch

Bel 02/278.50.32 

Met uw financieel expert