De beurs?

Die is toegankelijker dan u denkt.


Beleggen

Donderdag 31 mei 2018

Voor de meeste mensen is de beurs iets vaag waar geld op de een of andere manier wordt gebruikt met de bedoeling om in waarde te stijgen. Om het met één woord te zeggen: ingewikkeld. Bij bpost bank kan u beleggen zonder dat u uw aandelen constant moet opvolgen en beheren. Het enige wat u nodig heeft, is een beetje kennis en inzicht.

2 MOGELIJKHEDEN:

Open bevek


• Beleggingsfonds
• Zonder kapitaalbescherming
• Zonder vervaldag
• Gediversifieerde activa
​​​​​​​• Hoog potentieel rendement
• Mogelijkheid tot jaarlijkse opbrengst
• Investeringsplan
• Taksen op de beurshandelingen

Open levensverzering Tak 23


• Beleggen in een beleggingsfonds via een verzekering
• Zonder kapitaalbescherming
• Zonder vervaldag (multimanagement strategie)
• Hoog potentieel rendement
• Fiscaal voordeel (geen onroerende voorheffing maar premiebelasting)
​​​​​​​• Keuze van de begunstigde bij overlijden


​​​​​​​Bepaalde beleggingsproducten zoals flexibele fondsen bieden toegang tot de beurs en vergen weinig beheer

Wat is een flexibel fonds?

Een flexibel fonds bestaat uit verschillende soorten activa (aandelen, obligaties …). Hun samenstelling kan worden aangepast naargelang de schommelingen op de markt. Door een actief beheer en diversificatie, worden de risico’s beperkt op langere termijn.

Diversificatie boven alles

Het grote voordeel van flexibele fondsen is dat ze het mogelijk maken om met één product in de hele wereld en in verschillende soorten activa te beleggen, dankzij de diversificatie. Ook in financiële producten die buiten het bereik liggen van particuliere beleggers.

De beheerders van deze gemengde fondsen zijn geïnteresseerd in alle markten van de wereld (Europa, Azië, VS), in verschillende valuta’s, waardoor de risico’s nog verder worden gespreid. Ze beschikken over een ruime bewegingsvrijheid om het kapitaalbehoud te waarborgen en kunnen hun aandacht verschuiven van aandelen naar obligaties en omge­keerd, want deze activa reageren verschillend op de grillen van de markt. Om te profiteren van een potentieel hoger rendement moet u bovendien rekening houden met een voldoende lange termijn, namelijk tussen 7 en 10 jaar.

Vergelijking tussen een open bevek en een open levensverzekering Tak 23

Deze twee producten lijken op het eerste zicht gelijkaardig. In beide gevallen is het kapitaal niet beschermd, is het rendement niet gegarandeerd en wordt er geen vervaldag vastgelegd. Toch beantwoorden deze producten aan verschillende behoeften en richten ze zich op verschillende doelgroepen.

De open bevek

Heeft u al eens overwogen om te beleggen op de beurs, maar lijkt dit u te ingewikkeld? Dan opent een open bevek misschien interessante mogelijkheden voor u. Zo kan u immers genieten van het potentieel van de aandelenmarkt zonder dat u zich er persoonlijk mee moet bezighouden.

Maar wat is nu eigenlijk een bevek?

De term “bevek” is de afkorting van Beleggingsvennootschap met Veranderlijk Kapitaal. Het door beleggers aangebrachte kapitaal wordt collectief beheerd en belegd in verschillende productcategorieën zoals aandelen en obligaties.

Kenmerken van een open bevek:
• Geen beschermd kapitaal. Dit type beleggingen is dus eerder gericht aan personen die bereid zijn een zeker risico te nemen.
• Het risico wordt beperkt en het rendement is potentieel interessanter dankzij de gediversifieerde onderliggende activa (aandelen, overheids- of bedrijfsobligaties, genoteerd onroerend goed) en dankzij dagelijks actief beheer.
• Grote vrijheid: u bent vrij om er uit te stappen wanneer u dit wenst, zonder vervaldag.

Open levensverzekering Tak 23

De levensverzekering Tak 23 is eerder bestemd voor klanten die niet jaarlijks wensen te genieten van een aanvullende opbrengst, maar de voorkeur geven aan het hoogste potentieel rendement, met beperkte risico’s. Dit product biedt dezelfde voordelen als de Tak 23, namelijk het fiscaal voordeel en de gunstige aanpak bij erfenis.

Kenmerken van een open levensverzekering Tak 23:
• Geen beschermd kapitaal. Dit type belegging is eerder gericht aan personen die bereid zijn een zeker risico te nemen.
• Het risico wordt beperkt en het rendement is potentieel interessanter dankzij de gediversifieerde onderliggende activa (via een multimanagement strategie, meer uitleg pagina 22) en een dagelijks actief beheer.
• Grote vrijheid: vrije keuze van de begunstigde bij overlijden.

Wenst u te weten of een open bevek of open levensverzekering Tak 23 het type belegging is dat bij u past? Laat uw beleggersprofiel opmaken bij uw financieel expert. Hij houdt rekening met het doel dat u wil bereiken met uw belegging en peilt ook naar uw kennis en ervaring omtrent beleggingsproducten.


Meer weten? Aarzel niet om een afspraak te maken met uw financieel expert.

({{notCtrl.model.notifications.length}}):


Uw projecten beginnen hier

Contact

Hebt u een vraag? Raadpleeg de meest gestelde vragen of stel ons uw vraag.

Suggesties

Bij bpost bank doen we elke dag ons best om u producten en diensten aan te bieden die bij u passen. Heeft u een suggestie? Aarzel niet: zo helpt u ons om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Klachten

Hebt u een klacht?


Andere manieren om contact met ons op te nemen

Onze financiële experten nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch

Bel 02/278.50.32 

Met uw financieel expert