Een defensieve in plaats van dynamische portefeuille.

Iedereen is het erover eens dat het niet slim is om al uw eieren in één mand te leggen. En dat u uw activa verstandig moet spreiden: een beetje geld op uw spaarrekening, uw portefeuille heroriënteren naar defensievere beleggingen (zoals gestructureerde obligaties, verzekeringen tak 21 of 23, staatsobligaties...), eventueel investeren in veiligere beleggingen zoals vastgoed. Of zelfs in domeinen zoals kunst of wijn, op voorwaarde dat u het onderwerp goed kent! 

Wat in geval van overlijden?

De overige producten maken integraal deel uit de erfenis met betaling van successierechten.

Voor de levensverzekeringen Tak 21 en Tak 23 moet er altijd een begunstigde worden aangewezen in de overeenkomst. Voor de andere producten hebben de erfgenamen het recht om deze al dan niet te behouden tot einde vervaldag.


Zorg voor het welzijn van wie u dierbaar is
​​​​​​​
Sommige producten geven uitzicht op een potentieel hoger rendement op lange termijn en kunnen gebruikt worden in het kader van vermogensoverdracht. Het is mogelijk om één of meerdere begunstigden aan te wijzen in het geval van overlijden: een of meer familieleden (ongeacht de verwantschap) of zelfs een vriend met wie er geen familieband is. Als de verzekerde overlijdt, betaalt de verzekeraar een kapitaal aan de begunstigde. 

Belgische senioren: de gelukkigste van Europa!
Volgens een recente studie* is 81% van de Belgische senioren tevreden met hun leeftijd. Ze nemen het leven zoals het komt en zijn optimistisch. 71% waardeert zelfs nieuwe uitdagingen. Belgische senioren zijn verreweg het meest optimistisch (77%), vóór Italianen (73%) en Fransen (69%). Wat hen vooral gelukkig maakt, is zich nuttig voelen en nog een actieve rol in de samenleving kunnen spelen.

* 'Senioren vandaag in Europa', een onderzoek uitgevoerd door Ipsos in juli 2018 voor de Fondation Korian.

Beleggen

Maandag 1 juli 2019
Er staat geen leeftijd op beleggen

Om uw levensstijl te behouden wanneer u op pensioen gaat, dient u het vermogen dat u hebt opgebouwd hiervoor te voorzien. Het moet dus op elk moment beschikbaar zijn. U hoeft niet meer koste wat kost op zoek te gaan naar het hoogste rendement. Nu is het tijd voor zekerheid.


({{notCtrl.model.notifications.length}}):


Uw projecten beginnen hier

Contact

Hebt u een vraag? Raadpleeg de meest gestelde vragen of stel ons uw vraag.

Suggesties

Bij bpost bank doen we elke dag ons best om u producten en diensten aan te bieden die bij u passen. Heeft u een suggestie? Aarzel niet: zo helpt u ons om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Klachten

Hebt u een klacht?


Andere manieren om contact met ons op te nemen

Onze financiële experten nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch

Bel 02/278.50.32 

Met uw financieel expert