Focus op beleggen

5 vragen/antwoorden

Maandag 7 mei 2018
Waarom beleggen?

De Belgen hebben niet alleen een baksteen in de maag, maar ook een spaarvarken. Ze zijn verknocht aan hun spaarrekening, maar staan nog altijd wantrouwig tegenover beleggen. Ze denken dat het gevaarlijk is, weten niet precies wat er met hun geld gebeurt of geloven dat het alleen kan met grote bedragen. Bij bpost bank kan u al beleggen vanaf een klein bedrag.

1 Kiezen voor beleggen

De meeste mensen hebben een spaarboekje. Van onze ouders hebben we geleerd dat het verstandig is om er onze spaarcenten op te zetten. Maar als u de dag van vandaag wil dat uw spaargeld ook echt iets opbrengt, dan is een belegging een verstandige keuze. Onze financieel experten begeleiden u zo dat uw belegging een aanvulling vormt op uw spaarboekje om een hoger potentieel rendement te krijgen.
​​​​​​​

2 Voor wie is een belegging een goede optie?

Kleine of grote bedragen, op korte of lange termijn, met kapitaalbescherming of kans op een hoger potentieel rendement … Uw financieel expert geeft u de nodige informatie op een heldere en transparante manier. Hij houdt steeds rekening met de persoon die voor hem zit. Hij bekijkt samen met u hoeveel spaargeld u ter beschikking heeft, vraagt naar uw toekomstplannen en peilt naar de risico’s die u bereid bent te nemen en naar uw kennis. Op basis van deze informatie begeleidt hij u stap voor stap naar beleggingsproducten die geschikt zijn voor uw profiel, uw doelstellingen, uw kennis en ervaring omtrent beleggingsproducten.​​​​​​​
​​​​​​​


3 Wat wilt u met uw belegging bereiken?

Het voornaamste is dat we bepalen met welke bedoeling u wil beleggen: geld opzij zetten om over tien jaar te gebruiken voor een grote reis of voor de aankoop van een verblijf in het buitenland, om nu al uw pensioen voor te bereiden, om de hogere studies van uw kinderen mee te financieren, om voor hen een startkapitaal bijeen te sparen, om jaarlijks een uitbetaling te ontvangen, zonder vooropgestelde vervaldag …? Het antwoord op deze vraag is essentieel om u goed te kunnen begeleiden.
​​​​​​​

4 Een reeks producten die voldoen aan uw behoeften

We hebben onze beleggingen opgedeeld in drie categorieën. In categorie 1 hebt u recht op 100% terugbetaling van het kapitaal op vervaldag (exclusief kosten en taksen). Met een belegging van categorie 2 is uw rendement potentieel hoger en bent u bereid een beperkt risico te nemen op kapitaalverlies. En in categorie 3 kan uw spaargeld potentieel nog meer opbrengen, maar is het risico op kapitaalverlies ook weer groter. Om de risico’s zo veel mogelijk te beperken, worden onze beleggingen zorgvuldig geselecteerd volgens verschillende criteria: een actief beheer om snel te kunnen reageren op marktfluctuaties en een diversificatie van de onderliggende activa.
​​​​​​​

5 Waar kan u terecht voor meer info?

Onze logische methode in 3 stappen en onze verschillende types beleggingen vindt u hier mooi uitgelegd. Hier kan u ook online een afspraak maken met een financieel expert hier. Ook handig is de zoekfunctie waarmee u een postkantoor in uw buurt kan vinden.​​​​​​​

Voor meer weten, vraag uw Beleggersgids

({{notCtrl.model.notifications.length}}):


Uw projecten beginnen hier

Contact

Hebt u een vraag? Raadpleeg de meest gestelde vragen of stel ons uw vraag.

Suggesties

Bij bpost bank doen we elke dag ons best om u producten en diensten aan te bieden die bij u passen. Heeft u een suggestie? Aarzel niet: zo helpt u ons om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Klachten

Hebt u een klacht?


Andere manieren om contact met ons op te nemen

Onze financiële experten nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch

Bel 02/278.50.32 

Met uw financieel expert