Beleggen

Maandag 25 april 2020
Beleggen voor een regelmatige inkomen

Veel beleggers verkiezen producten die een regelmatig inkomen genereren. Zomaar of noodgedwongen. Dat is bijvoorbeeld het geval voor iemand die zijn wettelijk pensioen wil aanvullen.

Probleem: vandaag staat de rente zo laag dat het niet meer mogelijk is om via traditionele beleggingsoplossingen, zoals termijnrekeningen en andere vastrentende producten, inkomsten te genereren. Beleggers zien zich dan ook gedwongen om hun kapitaal aan te spreken, met het gevaar dat ze op een dag niet meer rondkomen.

Wat zijn de oplossingen?

Vastgoed blijft een veilige investering, maar heeft nadelen. Het opbrengstpand beheren vraagt tijd, niet alle huurders zijn even aangenaam, sommigen kunnen niet betalen, het is niet altijd gemakkelijk om snel geïnteresseerden te vinden voor het pand ... Met dit type belegging kunt u, in geval van nood, ook niet vlot over geld beschikken en het is niet altijd eenvoudig om vastgoed aan de volgende generaties over te dragen.

​​​​​​​


Een alternatief? Overweeg flexibele gemengde fondsen.

Vooral de specifieke fondsen van het type Income, die drie voordelen bieden: ze genereren een regelmatig inkomen, u kunt ze op elk moment verkopen en u hoeft ze niet op te volgen. "Het is de beheerder die alles regelt, hij gaat de inkomsten zoeken waar ze zijn: hoogrentende obligaties bijvoorbeeld maar ook aandelen met stabiele dividenden."

Ondanks het feit dat hun waarde naargelang de financiële markten schommelt en het inkomen niet gewaarborgd is, kunnen die flexibele gemengde fondsen een potentieel interessante oplossing bieden.

Conclusie

Of u nu weinig of veel beleggingskennis hebt, het is altijd voorzichtiger om een van onze financiële experten te raadplegen. Dan kunt u, onder vier ogen, uw persoonlijke situatie en eigen behoeften bespreken. Discreet, efficiënt en transparant.

​​​​​​​

({{notCtrl.model.notifications.length}}):


Uw projecten beginnen hier

Contact

Hebt u een vraag? Raadpleeg de meest gestelde vragen of stel ons uw vraag.

Suggesties

Bij bpost bank doen we elke dag ons best om u producten en diensten aan te bieden die bij u passen. Heeft u een suggestie? Aarzel niet: zo helpt u ons om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Klachten

Hebt u een klacht?


Andere manieren om contact met ons op te nemen

Onze financiële experten nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch

Bel 02/278.50.32 

Met uw financieel expert