Beleggen

Maandag 1 juli 2019
Sparen, beleggen of allebei?

De spaarrekening blijft een verstandige oplossing om altijd geld beschikbaar te hebben, voor het geval dat… In het ideale scenario bedraagt die financiële reserve 3 tot 6 maandlonen. Maar zoals iedereen weet, is het rendement van een spaarrekening momenteel heel laag en niet genoeg om de inflatie te compenseren.

Waarom is de spaarrekening niet meer rendabel?


De rentevoeten staan op een dieptepunt

De Europese Centrale Bank houdt de rentetarieven in de eurozone al enkele jaren laag om de economie een boost te geven. En experts denken dat die situatie de komende maanden niet zal veranderen.


De inflatie snoeit in uw spaargeld

Het rendement van de spaarrekening is erg laag en niet genoeg om de inflatie te compenseren. De spaarder boet dus in aan koopkracht. Met het geld dat u vandaag spaart, kunt u binnen een jaar niet meer evenveel producten kopen.


Een concreet beeld krijgen van de devaluatie van uw spaargeld? 

Test de inflatietool op wikifin.be. U vult een bedrag en een jaar in en ontdekt hoeveel dit kapitaal na een paar jaar nog waard is door de inflatie
​​​​​​​

Schud uw spaargeld wakker!

We willen natuurlijk allemaal dat ons geld minstens zijn waarde behoudt. En dat het bij voorkeur geld opbrengt. Als u kapitaal voor uw kinderen of voor uzelf wil opbouwen, is uw spaargeld beleggen een potentiële manier om het van inflatie te behoeden. Zelfs een klein bedrag kan al opbrengen.

Beleggen kan rendabeler zijn dan sparen. Het bewijs in cijfers.

* Brutobedragen, exclusief eventuele kosten en taksen

Het gemiddeld potentieel rendement is gebaseerd op de historische rendementen van de producten waarop kon ingeschreven worden in 2017 en 2018 bij bpost bank. De rendementen uit het verleden zijn echter geen betrouwbare indicator voor toekomstige rendementen. Ieder product heeft zijn eigen karakteristieken en zijn eigen risicoprofiel.
​​​​​​​

({{notCtrl.model.notifications.length}}):


Uw projecten beginnen hier

Contact

Hebt u een vraag? Raadpleeg de meest gestelde vragen of stel ons uw vraag.

Suggesties

Bij bpost bank doen we elke dag ons best om u producten en diensten aan te bieden die bij u passen. Heeft u een suggestie? Aarzel niet: zo helpt u ons om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Klachten

Hebt u een klacht?


Andere manieren om contact met ons op te nemen

Onze financiële experten nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch

Bel 02/278.50.32 

Met uw financieel expert