Beleggen

Maandag 1 juli 2019
Moet ik echt al denken aan mijn pensioen?

Voor wie jong is, is het pensioen een ver-van-mijn-bedshow. De motivatie vinden om te sparen voor de toekomst is allesbehalve makkelijk. Vooral omdat de verleiding om geld uit te geven vaak groot is. Maar projecten hebt u een heel leven lang. Dus kan u maar beter zo vroeg mogelijk beginnen sparen in plaats van uit te stellen en op het moment zelf geen geld te hebben om ze uit te voeren.   


Tip: ontdek het bedrag van uw pensioen.

Het heeft niet veel zin uw kop in het zand te steken. U kan maar beter weten hoeveel u krijgt als u op pensioen gaat. Op mypension.be ontdekt u, louter informatief, hoeveel uw toekomstig pensioen bedraagt. 

De beste manier om te sparen is het geld niet uit te geven!

Voor u geld opzij begint te zetten, kunt u er al op letten dat u niet teveel uitgeeft. Enkele goede gewoonten doen al wonderen: tijdens de solden of tweedehands kopen, online prijzen vergelijken, online groepsaankopen, autodelen, profiteren van jongerenkortingen, inschrijven op websites voor kortingsbonnen…

Langer sparen is meer sparen. Logisch!

Wie op zijn 21ste begint aan een pensioenspaarplan met een aftrekbaar bedrag van € 980 heeft op 64 jaar 44.554,68 € gespaard (op basis van een jaarlijks rendement van 0,75%). Wie pas op zijn 40ste begint, bijvoorbeeld, haalt slechts 23.732,82 € (nettokapitaal na de heffing van 8%).

Klein begonnen is half gewonnen

Zelfs een pensioenspaarplan met een bescheiden bedrag biedt al een belastingvoordeel. Dat bedrag kan u later optrekken, als de kans zich voordoet: een loonsverhoging, een premie, een lucratieve garageverkoop, een cadeau, een schenking, een erfenis of zelfs een winnend lotje bij de loterij. Dromen mag!   

De overheid moedigt pensioensparen aan.  

Het bedrag dat van toepassing is voor het inkomen van 2019 is maximaal 980 € (belastingvermindering van 30% op de gestorte premies) of 1.260 € (belastingvermindering van 25% op de gestorte premies).
​​​​​​​


({{notCtrl.model.notifications.length}}):


Uw projecten beginnen hier

Contact

Hebt u een vraag? Raadpleeg de meest gestelde vragen of stel ons uw vraag.

Suggesties

Bij bpost bank doen we elke dag ons best om u producten en diensten aan te bieden die bij u passen. Heeft u een suggestie? Aarzel niet: zo helpt u ons om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Klachten

Hebt u een klacht?


Andere manieren om contact met ons op te nemen

Onze financiële experten nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch

Bel 02/278.50.32 

Met uw financieel expert