Pensioen

VOORZIEN

Woensdag 20 september 2017
Pensioen: wilt u later goed leven? Denk er tijdig aan.

Hoe oud we ook zijn, we kijken niet echt uit naar onze oude dag. Nochtans weten we allemaal dat de levensduur toeneemt en dat de wettelijke pensioenen steeds kleiner worden… Het is dus geen luxe om zich erop voor te bereiden.  

Het belangrijkste: anticiperen

Als we jong zijn, zijn we op zoek naar werk, daarna willen we sparen voor een wagen, voor hobby’s, reizen, een eigen huis. En dan geven we een groot deel van ons budget uit aan de kinderen. Het is echter belangrijk om ook bij uw toekomst en toekomstige levensstijl stil te staan. Om een aanvullend pensioen bovenop uw wettelijk pensioen te voorzien.

Uw pensioen, 4 mogelijkheden

Vooreerst ontvangt u uw wettelijk pensioen van de Staat na een volledige carrière. In België ligt het wettelijk pensioen veel lager dan het Europees gemiddelde. Daarom is het verstandig om via pensioensparen het wettelijk pensioen aan te vullen. Ten tweede bieden sommige werkgevers een groepsverzekering aan. Dat is een vorm van uitgesteld loon dat u ontvangt aan het einde van het contract. Ten derde kunt u pensioensparen met fiscaal voordeel om uw toekomst te verbeteren en nu minder belastingen te betalen. En ten slotte kunt u ook kiezen voor pensioensparen zonder fiscaal voordeel via aandelenfondsen, kasbons of levensverzekeringen.


Ontdek nu al het bedrag van uw wettelijk pensioen

Bent u benieuwd welk bedrag de Staat voor u reserveert? Elke burger kan hiervoor terecht op het gratis telefoonnummer 1765, op weekdagen van 9u tot 12u en van 13u tot 17u. U kunt ook een e-mail sturen naar de pensioeninstelling overeenkomstig uw statuut.

- Voor werknemers: info@sfpd.fgov.be
- Voor ambtenaren: CC@servicepensions.fgov.be
- Voor zelfstandigen: info@rsvz-inasti.fgov.be
- Bij een gemengde loopbaan contacteert u één van de relevante instanties.

Andere middelen om uw levensstandaard te verbeteren bij uw pensioen 

Als u eigenaar van uw huis bent, kan dat een groot voordeel betekenen. U kunt ook uw pensioen combineren met een aanvullende beroepsactiviteit. Maar de (vele) voorwaarden variëren naargelang het statuut. Ontdek ze op de website www.onprvp.fgov.be

Het kan u interesseren

({{notCtrl.model.notifications.length}}):


Uw projecten beginnen hier

Contact

Hebt u een vraag? Raadpleeg de meest gestelde vragen of stel ons uw vraag.

Suggesties

Bij bpost bank doen we elke dag ons best om u producten en diensten aan te bieden die bij u passen. Heeft u een suggestie? Aarzel niet: zo helpt u ons om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Klachten

Hebt u een klacht?


Andere manieren om contact met ons op te nemen

Onze financiële experten nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch

Bel 02/278.50.32 

Met uw financieel expert