Hypothecaire lening

LENEN

Woensdag 20 september 2017
De hypothecaire lening: niet zo ingewikkeld als het lijkt.

Een hypothecaire lening met een onroerende bestemming aanvragen gebeurt niet vaak en het is geen eenvoudige en vertrouwde handeling. Het is normaal dat u zich een beetje verloren voelt bij al de stappen die u moet ondernemen. Zoals altijd is bpost bank er om u te helpen, te begeleiden en alles uit te leggen.

Het vertrekpunt: een onroerend goed in België

​​​​​​​Hebt u een oogje laten vallen op een huis, wenst u een ecologisch huis, start u met een commercieel project of met de renovatie van een familiebezit, wenst u een herfinanciering van een lopende hypothecaire lening? Als het goed in België is gelegen, bent u bij bpost bank aan het juiste adres. 

Het bedrag dat u kunt lenen

​​​​​​​De grenzen zijn deze die beantwoorden aan uw realiteit: de maandelijkse terugbetaling bedraagt bij voorkeur niet meer dan 1/3 van uw financiële inkomsten. Uiteraard kunt u gemakkelijker een lening aangaan als u al een reserve heeft of als uw ouders garanties kunnen bieden aan de bank. Weet echter dat bpost bank een van de weinige banken is die een lening kan verstrekken tot 100% van de waarde van het goed. Hiervoor moet u zelfs geen rekening bij ons hebben.

Ook financiering voor werken

​​​​​​​Zie niet af van de aankoop van een huis of een appartement omdat er nog veel werk aan is. Ook hiervoor kunt u lenen aan dezelfde rente als die van de hoofdlening. De enige voorwaarde is dat u ons nauwkeurige en reële schattingen van een erkend bedrijf voorlegt. 

Ook de Staat kan u een duwtje in de rug geven

​​​​​​​Er zijn heel wat premies, maar, typisch voor België, ze verschillen van regio tot regio. U vindt een overzicht op de website belgium.be

Voor het type tarief houdt u best rekening met de huidige situatie

​​​​​​​U zult moeten kiezen tussen een vaste en een variabele rente, wetende dat er geen ideale oplossing is. Het is algemeen aanvaard dat u momenteel best voor een vaste rente kiest omdat de rentes op de markt momenteel heel laag liggen. Maar wees gerust, zelfs met een variabele rente beschermt de wet u: als de rente stijgt, kan ze maximaal verdubbelen. Niet meer.

Een belangrijke keuze: de kredietgever 

​​​​​​​Vooraleer te kiezen, is het belangrijk te weten dat een aantal banken beperkende voorwaarden opleggen: u moet er een rekening hebben, al uw verzekeringen onderschrijven of uw betaalkaart minstens x keer per jaar gebruiken...
bpost bank legt geen bijkomende voorwaarden op. We laten u volledig vrij. Vrij om te vergelijken, vrij om te kiezen, vrij om te beslissen.

Verwaarloos geen bijkomende kosten in uw berekeningen

​​​​​​​Voorzie terugkerende kosten zoals de woonverzekeringen, de onroerende voorheffing, een mogelijke schuldsaldoverzekering. En de eenmalige uitgaven: dossierkosten (bij bpost bank behoren ze tot de goedkoopste op de markt), experten, notariskosten en kosten verschuldigd aan de staat.


({{notCtrl.model.notifications.length}}):


Uw projecten beginnen hier

Contact

Hebt u een vraag? Raadpleeg de meest gestelde vragen of stel ons uw vraag.

Suggesties

Bij bpost bank doen we elke dag ons best om u producten en diensten aan te bieden die bij u passen. Heeft u een suggestie? Aarzel niet: zo helpt u ons om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Klachten

Hebt u een klacht?


Andere manieren om contact met ons op te nemen

Onze financiële experten nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch

Bel 02/278.50.32 

Met uw financieel expert