Financiële educatie

Ingewikkeld, technisch... Deze adjectieven komen vaak terug als financiën ter sprake komen. Ons doel? U aantonen dat het eenvoudig kan. Daarom hebben we speciaal voor u een rubriek uitgewerkt met volledige, toegankelijke en leerrijke dossiers, met advies om u te begeleiden bij elke grote stap in uw leven, en een duidelijke lexicon...
Alles ligt binnen handbereik, klant of niet. Want bij bpost bank zijn we duidelijk voor allen en iedereen!

De dossiers behandelen de grote onderwerpen waarvoor elke burger, elke consument interesse heeft. Diepgaand, maar steeds verstaanbaar.

Met welk type investering voelt u zich comfortabel?

Elk zijn temperament.  
Samen stellen we uw beleggersprofiel vast - Defensief, Neutraal of Dynamisch - op basis van uw financiële situatie, uw kennis en uw risicobereidheid.

Voor alle duidelijkheid: we zullen u geen investering voorstellen omdat die rendabeler zou zijn voor de bank. Ons hoofddoel is u het product te laten ontdekken dat het best bij u past.

Beschikt u over een financiële buffer?

bpost bank zal u nooit adviseren om al uw geld te investeren, zonder te weten of u over een voldoende grote reserve beschikt. Het is belangrijk zo’n reserve te hebben om het hoofd te kunnen bieden aan onverwachte, onvoorziene uitgaven ….
Voor alle duidelijkheid: ons doel is niet om winst te maken ten koste van alles, maar om u te helpen een gezond, redelijk en geruststellend financieel leven te leiden.

Heeft u al een pensioenplan?

Een gewetenloze bank zou u kunnen aanmoedigen om koste wat kost in van alles te investeren. Dat is niet onze filosofie. Wij moedigen u aan om eerst aan fiscaal voordelig pensioensparen te doen. Ook dat is een vorm van beleggen op lange termijn.

Voor alle duidelijkheid: onze wens is om een lange en trouwe relatie met onze klanten aan te gaan. Wij zullen u zeker niet adviseren om al uw geld te investeren zonder eraan te denken u een comfortabel pensioen te garanderen.

Welke producten zullen we u aanraden?

Wetende dat investeren steeds een compromis is tussen het risico en het rendement, gaan wij samen met u na in welke situatie u zich bevindt.
Voor alle duidelijkheid: hoe kleiner het risico, hoe matiger het rendement. En omgekeerd. bpost bank stelt 3 productcategorieën voor. U kiest uiteraard het product dat het best bij u past.

Download onze brochure om de producten in detail te ontdekken.

De concrete, logische en aparte aanpak van bpost bank

Sparen en een geldvoorraad hebben, is van essentieel belang. Maar op een bepaald ogenblik is het ook verstandig uw geld te laten opbrengen. De rentes op spaarrekeningen zijn niet meer wat ze ooit waren. Daarom is het interessant om informatie in te winnen over andere formules. Sommige formules zijn heel goede alternatieven als men alle regels goed begrijpt. Wij zijn er om ze u uit te leggen en om u te begeleiden met een logische en concrete aanpak. In 4 stappen en met 4 fundamentele vragen.De laatste artikelen

Uw fondsen worden actief beheerd door geselecteerde deheerders


Woensdag 13 juni 2018

“Voor het beheer van onze beleggingsfondsen hebben we vanuit AG Insurance gekozen voor de ‘multimanagement’-strategie* . Hiervoor werken we samen met een partner die wereldwijd actief is, Russel Investment. Zo kunnen we de beste fondsbeheerders selecteren uit duizenden beheerders van over de hele wereld en opvolging garanderen.”


De beurs? Die is toegankelijker dan u denkt.


Maandag 31 mei 2018

Voor de meeste mensen is de beurs iets vaag waar geld op de een of andere manier wordt gebruikt met de bedoeling om in waarde te stijgen. Om het met één woord te zeggen: ingewikkeld. Bij bpost bank kan u beleggen zonder dat u uw aandelen constant moet opvolgen en beheren. Het enige wat u nodig heeft, is een beetje kennis en inzicht.


Er staat geen leeftijd op beleggen


Maandag 14 mei 2018

Het maakt niet uit hoe jong u bent, we zijn er oprecht van overtuigd dat beleggen iets is voor alle leeftijden. Ons aanbod bestaat dan ook uit beleggingsproducten voor elke levensfase: van alleenstaanden tot jongvolwassenen die aan het begin staan van het professionele leven, en van koppels met kinderen tot gepensioneerden …


Waarom beleggen?


Maandag 7 mei 2018

De Belgen hebben niet alleen een baksteen in de maag, maar ook een spaarvarken. Ze zijn verknocht aan hun spaarrekening, maar staan nog altijd wantrouwig tegenover beleggen. Ze denken dat het gevaarlijk is, weten niet precies wat er met hun geld gebeurt of geloven dat het alleen kan met grote bedragen. Bij bpost bank kan u al beleggen vanaf een klein bedrag.


2018 IS EEN GOED JAAR OM TE BEGINNEN MET BELEGGEN


Maandag 30 april 2018
Volgens Jan Reyns kan iedereen met gezond boerenverstand beleggen. Als economisch journalist voor De Standaard en bestuurder bij de Vlaamse Federatie voor Beleggers weet hij waarover hij spreekt.

“Het moeilijkste aan beleggen is het rustig aan te doen en de discipline hebben om vol te houden, ook als de beurzen het even wat minder goed doen.”
Video’s om de dingen nog beter te begrijpen

Beelden en geluid zijn goede communicatiemiddelen… Met een geslaagde video is het soms gemakkelijker om ingewikkelde dingen te begrijpen.

Wat telt er mee bij de keuze van een bank voor uw hypothecaire lening?
PUBLICATION: 29/08/2017
SOURCE: https://youtu.be/gbl_o4di3i8
CONTENT: Wat telt er mee bij de keuze van een bank voor uw hypothecaire lening?
bpost bank vertelt u waarop u moet letten bij de keuze van een bank wanneer u een hypothecaire lening zoekt, en dit aan de hand van… een goudvis in een bokaal.
Beleggen met of zonder kapitaalbescherming?
PUBLICATION: 29/08/2017
SOURCE: https://youtu.be/1GzSZ5g3OOA
CONTENT: Beleggen met of zonder kapitaalbescherming?
bpost bank legt u het verschil uit tussen beleggen met of zonder kapitaalbescherming, en dit aan de hand van... 2 torens.

Waarom beleggen?
PUBLICATION: 29/08/2017
SOURCE: https://youtu.be/kL4oFcD7v-w
CONTENT: Waarom beleggen?
bpost bank legt u het verschil uit tussen sparen en beleggen, en dit aan de hand van... popcorn.
Welke kosten zijn er verbonden aan de aankoop van een woning?
PUBLICATION: 29/08/2017
SOURCE: https://youtu.be/Od6VgOqtI4s
CONTENT: Welke kosten zijn er verbonden aan de aankoop van een woning?
bpost bank somt de kosten op die verbonden zijn aan de aankoop van een woning, en dit aan de hand van… een gedekte tafel.

HULP


Ik wil graag mijn kennis verdiepen

Om nog dieper in te gaan op de technisch-financiële informatie, kunt u deze interessante en informatieve websites raadplegen.

Wij begeleiden u bij elk belangrijk moment : vanaf uw eerste bankrekening, bij de aankoop van uw woning, tot uw pensioen.

Bij elke stap in uw leven staan we u bij

De kriebels bij een eerste keer, het overkomt ons allemaal. Eerste keer babysitten, eerste kot, eerste huis kopen... Omdat we soms radeloos zijn, zijn er onze medewerkers en experts. Zij stellen u gerust en maken duidelijk dat dankzij bpost bank uiteindelijk niets zo ingewikkeld is! 

Studentenjob

Van de eerste keer babysitten tot een contract tijdens de vakantie. Vanaf de eerste keren dat u geld verdient, is het tijd voor een eerste zichtrekening.

Verneem er alles over in onze rubriek ‘Jongeren’

In het buitenland of op internet

Op Erasmus, op vakantie, online betalen… vanaf welke leeftijd mag men deze essentiële kredietkaart aanvragen ?

Verneem er alles over in onze rubriek ‘Jongeren’

Een kot huren

Hoe zich beschermen bij het ondertekenen van een huurovereenkomst, verzekeringen aangaan, de borg via de bank regelen…
Verneem er alles over in onze rubriek ‘Jongeren’​​​​​​​

Een woning kopen

Eerste appartement of een nieuw huis voor het gezin, uw hypothecair krediet met een onroerende bestemming gaat u best aan bij de beste bank.

Verneem er alles over in onze rubriek ‘Hypothecaire Lening’​​​​​​​

Pensioen

Hoe vroeger men eraan denkt, hoe beter men het later heeft! Het gaat erom de beste formules te vinden.

Verneem er alles over in onze rubriek ‘Pensioen’

Verhuizen

Aan wie een adreswijziging doorgeven, hoe de huur regelen met een kotgenoot… Er is zoveel om te weten.

Verneem er alles over in onze rubriek ‘Jongeren’Alles weten

Waarmee u ook voor het eerst in uw leven wordt geconfronteerd, u bent best voorbereid. Eens het zover is, kunt u hier klikken om meer te weten.
​​​​​​​

UW PENSIOEN, EEN PRIORITEIT INZAKE BELEGGEN


Dinsdag 23 mei 2018

Het is leuk om een vast inkomen te hebben. Misschien heeft u ook een bedrijfswagen of maaltijdcheques. Maar op een dag gaat u op pensioen en vallen deze voordelen weg. Mogelijk zal u zelfs extra zorg- en gezondheidskosten hebben. Als u weet dat uw wettelijk pensioen lager zal zijn dan uw huidige inkomen, dan begrijpt u ook dat het nooit te vroeg is om te beginnen met pensioensparen. Want het is vandaag dat u uw pensioen van morgen moet voorbereiden. bpost bank biedt u twee verschillende types producten naargelang het risico dat u bereid bent te nemen en het rendement dat u beoogt: pensioensparen via een levensverzekering of via een beleggingsfonds. Om u te helpen de verschillen tussen beide opties makkelijk te begrijpen, hebben we ze even voor u naast elkaar gezet in onderstaande tabel.


JONGEREN


Woensdag 20 september 2017

Een leven zonder bank is vandaag de dag onmogelijk. Gelukkig kunt u dankzij de app veel regelen via uw smartphone en tablet. Voor de rest is er niets ingewikkeld. Ontdek het hier.


HYPOTHECAIRE LENING


Woensdag 20 september 2017

Om de bank te kiezen waarbij u een lening zult aangaan, moet u meer vergelijken dan enkel de rentevoeten. U moet rekening houden met bijkomende kosten en nog veel meer. Ontdek het hier.


PENSIOENEN


Woensdag 20 september 2017

Niemand kan perfect inschatten wat het wettelijke pensioensysteem voor ons in petto heeft. U zorgt er best zelf voor dat u morgen dezelfde levenskwaliteit heeft als vandaag. U kunt er niet vroeg genoeg aan denken. Ontdek het hier.


Indien u, ondanks onze wens om alles te verduidelijken, nog vragen heeft over een financiële term, klikt u er gewoon op voor extra uitleg.

({{notCtrl.model.notifications.length}}):


Uw projecten beginnen hier

Contact

Hebt u een vraag? Raadpleeg de meest gestelde vragen of stel ons uw vraag.

Suggesties

Bij bpost bank doen we elke dag ons best om u producten en diensten aan te bieden die bij u passen. Heeft u een suggestie? Aarzel niet: zo helpt u ons om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Klachten

Hebt u een klacht?


Andere manieren om contact met ons op te nemen

Onze financiële experten nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch

Bel 02/278.50.32 

Met uw financieel expert