Herfinanciering en valkuilen

Het leven evolueert en tegelijk hebben u en uw gezin nieuwe behoeften en wensen: een groter huis kopen, zonnepanelen installeren,... Maar wat als er nog oude leningen lopen tegen zware voorwaarden? Als uw huidige krediet nog meer dan 10 jaar loopt, kan het interessant zijn er met uw financieel expert over te praten.Herfinanciering

Er zijn meerdere mogelijkheden om een hypothecair krediet met een onroerende bestemming te herfinancieren, bijvoorbeeld:

 • •    de resterende looptijd verkorten met ongeveer dezelfde maandelijkse aflossing,
  •    de maandelijkse aflossing verlagen om het budget te verlichten,
  •    ontsnappen aan de beperkingen van de huidige bank (bv. de maatschappij voor brand- en schuldsaldoverzekering niet zelf mogen kiezen).

 • Elk geval is anders. Daarom raden we u aan een afspraak te maken met uw financieel expert: hij zal in functie van uw situatie nagaan of het voor u voordelig is om uw hypothecair krediet met een onroerende bestemming te herfinancieren, rekening houdend met alle kosten die hieruit voortvloeien.
  Geen paniek: herfinancieren is niet enkel weggelegd voor grote vermogens. Het is mogelijk om de kosten van de herfinanciering te lenen en op te nemen in het nieuwe budget.

Het pluspunt van bpost bank? U bent niet verplicht om een rekening te openen, verzekeringen aan te gaan of bij ons te beleggen. bpost bank staat voor vrijheid en comfort. Aarzel dus niet om een afspraak te maken!

Opgelet voor valkuilen bij het vergelijken van hypothecaire rentes. Houd hiermee rekening als u de rentes van verschillende banken vergelijkt.Valkuilen

ZICHTREKENING

 • Sommige banken verplichten u om bij hen een zichtrekening te openen.
  Bij bpost bank moet u geen zichtrekening openen. 

VERZEKERING

 • Sommige banken verplichten u om bij hen een verzekering af te sluiten zonder op voorhand de exacte kosten te kennen.
  Bij bpost bank kiest u zelf waar u een verzekering afsluit, aan de beste voorwaarden. bpost bank stelt u ook een schuldsaldoverzekering voor, zonder enige verplichting. U vergelijkt in alle vrijheid. Personen met een verhoogd gezondheidsrisico kunnen, onder bepaalde voorwaarden, genieten van een tegemoetkoming op de premie van hun schuldsaldoverzekering, voor het woonkrediet voor de verwerving of verbouwing van de eigen en enige gezinswoning.​​​​​​​

GEBRUIK VAN DE DEBETKAART

 • Bij sommige banken moet u uw debetkaart x keer per maand gebruiken.
 • bpost bank verplicht u tot niets wat betreft de debetkaart

ONTLEEND BEDRAG

 • Sommige banken financieren maar een gedeelte van het goed.
  Bij bpost bank kunt u tot 100% van de waarde van het onroerend goed lenen.

DOSSIERKOSTEN

Bij bpost bank kent u de kosten op voorhand. Ze zijn conform met de markt.

RENTE

 • Sommige banken hanteren verschillende rentes in functie van andere ‘producten’ die u bij hen zou kunnen nemen (beleggen enz.).
  Bij bpost bank, de bank voor iedereen, geniet u onmiddellijk van de beste rente in functie van uw profiel. Er moet niet onderhandeld worden.

Conclusie: rentes van banken vergelijken, is niet eenvoudig. Bij bpost bank willen we duidelijk zijn en u een eenvoudige, transparante en flexibele oplossing aanbieden in functie van uw project. Bestudeer aandachtig de voorwaarden die verbonden zijn aan de hypothecaire leningen met een onroerende bestemming vooraleer een beslissing voor een lange periode te nemen.


Onze interesten


({{notCtrl.model.notifications.length}}):


Uw projecten beginnen hier

Contact

Hebt u een vraag? Raadpleeg de meest gestelde vragen of stel ons uw vraag.

Suggesties

Bij bpost bank doen we elke dag ons best om u producten en diensten aan te bieden die bij u passen. Heeft u een suggestie? Aarzel niet: zo helpt u ons om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Klachten

Hebt u een klacht?


Andere manieren om contact met ons op te nemen

Onze financiële experten nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch

Bel 02/278.50.32 

Met uw financieel expert