Coronavirus : extra steunmaatregelBetalingsuitstel van een lening op afbetaling.

Hier vindt u alle praktische informatie over het uitstel van de terugbetaling van uw lening op afbetaling.

Onze teams staan klaar om u financieel te helpen door de terugbetaling van uw lening op afbetaling uit te stellen, als onderdeel van het plan om de financiële gevolgen van het Coronavirus te bestrijden.

Om de mensen die er het meest behoefte aan hebben in de eerste plaats te helpen, vragen wij u om vooraf te controleren of u al dan niet kunt profiteren van dit uitstel.

Het is van fundamenteel belang dat de steun in de eerste plaats en snel naar degenen gaat die deze het meest nodig hebben.

Dank voor uw begrip.
​​​​​​​

U vindt hier alle voorwaarden voor dit uitstel van terugbetaling:

  1. De kredietnemer is niet meer dan een maand te laat met de betaling van het betreffende krediet per 1 april 2020. Uitstel kan enkel verleend worden voor nog niet verstreken mensualiteiten.

  2. Minstens één van de kredietnemers lijdt een inkomensverlies als gevolg van de Coronacrisis. Voor koppels die op hetzelfde adres wonen, is het voldoende dat één van beiden een inkomensverlies lijdt als gevolg van de Coronacrisis, als het krediet slechts aan één hen is toegekend. Het bewijs van deze inkomstenderving moet door de lener worden geleverd.

  1. Op het moment van het verzoek om uitstel van betaling bedraagt het totaal van de roerende activa op zicht- en spaarrekeningen en in een beleggingsportefeuille bij de eigen of een andere bank van de kredietnemer minder dan 25.000 euro. Pensioensparen wordt in deze berekening niet meegenomen.

  2. De maandelijkse terugbetaling van het kapitaal en interesten van het betrokken krediet bedraagt minstens 50 euro per maand.4

  • Febelfin heeft ook de antwoorden verzameld op alle vragen die u heeft over het uitstel van terugbetaling - raadpleeg ze via deze link. 


Als u volledig voldoet aan de voorwaarden om voor deze steun in aanmerking te komen, verzoeken wij u de volgende informatie bij de hand te hebben voordat u met de procedure begint:

  1. Een kopie van beide zijden van uw elektronische identiteitskaart(en).

  2. Als u een werknemer bent: formulier C3.2 - vereenvoudigde aanvraag voor tijdelijke werkloosheid ingediend bij uw betaalorgaan.

  3. Als u zelfstandige bent: het overbruggingsinformatieformulier wegens een gedwongen onderbreking van de activiteit als gevolg van de Coronaviruscrisis - ingediend via uw sociaal secretariaat.


Zodra deze documenten zijn verzameld, kunt u het aanvraagformulier voor uitstel van terugbetaling via deze link (website van onze partner Stater) invullen om uw aanvraag officieel in te dienen.

U kunt uw dossier ook per post opsturen naar het volgende adres:

Stater
Kanselarijstraat 17A
1000 Brussel
België

De aanvraag tot uitstel dient aangevraagd te worden voor 31 juli 2020 (eventueel verlenging van uitstel kan ook alleen maar als er voor 31 juli een aanvraag én een goedkeuring geweest is van de aanvraag).
​​​​​​​

Uiteraard zullen wij uw dossier zo snel mogelijk verwerken, zodra alle benodigde documenten zijn aangeleverd, rekening houdend met de beschikbare middelen en het aantal inkomende dossiers.


({{notCtrl.model.notifications.length}}):


Uw projecten beginnen hier

Contact

Hebt u een vraag? Raadpleeg de meest gestelde vragen of stel ons uw vraag.

Suggesties

Bij bpost bank doen we elke dag ons best om u producten en diensten aan te bieden die bij u passen. Heeft u een suggestie? Aarzel niet: zo helpt u ons om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Klachten

Hebt u een klacht?


Andere manieren om contact met ons op te nemen

Onze financiële experten nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch

Bel 02/278.50.32 

Met uw financieel expert