Schud uw spaargeld wakker

Het is tijd om uw spaargeld wakker te schudden

Wat is het nut van geld sparen als dat niets meer opbrengt of zelfs geld kost? Tegenwoordig wegen de intresten op uw spaarrekening niet meer op tegen de inflatie. Waarom en hoe is het zover gekomen?


De rentevoeten staan op hun laagst

Sinds enkele jaren worden de tarieven in de eurozone laag gehouden door de Europese Centrale Bank om de economie een stimulans te geven. En de experts voorspellen dat deze situatie nog enkele maanden onveranderd zal blijven.


De inflatie snoeit in de besparingen op de spaarrekeningen

Het rendement op de spaarrekening is zeer laag. Deze weegt niet meer op tegen de inflatie. De spaarder ondergaat dus een daling van zijn koopkracht. Met het geld dat u vandaag spaart, kan u  over een jaar niet meer evenveel producten kopen.
Is het nodig om van de spaarrekening af te stappen?

Zeker niet! Het is belangrijk om onmiddellijk over een financiële reserve te beschikken. Idealiter zou deze reserve 3 tot 6 maanden nettoloon moeten bedragen. Kwestie van voorbereid te zijn op eventuele zware klappen.

Het is ook beter om na te denken over het opbouwen van een comfortabel pensioen.

Kiezen voor pensioensparen bovenop het wettelijk pensioen is een prioriteit. Zo kunt u tijdens uw pensioen uw levensstijl handhaven en genieten van belastingvoordelen.


​​​​​​​Na uzelf beschermd te hebben voor de korte termijn en de toekomst,
kunt u eindelijk denken aan beleggen met het oog op een potentieel hoger rendement.
​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​

Beleggen om het spaargeld wakker te schudden

We willen allemaal dat ons geld minstens zijn waarde behoudt. En liefst dat het op zijn beurt geld opbrengt. Het spaargeld beleggen is een mogelijke manier om het te beschermen tegen inflatie. Maar het is niet nodig om veel te beleggen, een klein bedrag kan al opbrengen!

Waarom beleggen bij bpost bank?

Onze financieel expert neemt de tijd om naar u te luisteren.


Hij heeft oor voor uw vragen, uw noden, uw ongerustheid. Samen maken jullie uw financiële balans en uw beleggersprofiel op.

Hij legt alles duidelijk en eenvoudig uit.

Beleggen is een complexe materie. Onze expert maakt het begrijpelijk en toegankelijk voor u.


Hij oordeelt niet en maakt geen onderscheid tussen weinig en veel middelen.

Iedereen belegt wat hij kan. Bij bpost bank zijn er geen ‘kleine klanten’. Elke belegger is belangrijk.

Hij adviseert op een transparante manier en naargelang uw noden.

Een product kan ideaal zijn voor uw buurman maar daarom niet noodzakelijk voor u. Onze expert adviseert u overeenkomstig uw profiel, uw doelen, uw kennis en uw ervaring met beleggingsproductenBeleggen kan meer opbrengen dan sparen.

Het bewijs in cijfers.

Om iets te begrijpen kan de theoretische uitleg goed zijn, maar een cijfervoorbeeld is beter, eenvoudiger en duidelijker.
Laten we ons inbeelden dat u beschikt over een voldoende grote financiële reserve op uw spaarrekening, dat uw pensioensparen onder controle is en dat u over 10.000 € beschikt. Het zou jammer zijn om dit bedrag te laten slapen terwijl het mogelijks meer zou kunnen opbrengen. Het bewijs:


U beschikt over 10.000 €. Laten we vergelijken hoeveel een spaarrekening en een geadviseerde belegging kan opbrengen.


** Het gemiddeld potentieel rendement is gebaseerd op de historische rendementen van de producten waarop kon ingeschreven worden in 2017 en 2018 bij bpost bank. De rendementen uit het verleden zijn echter geen betrouwbare indicator voor toekomstige rendementen. Ieder product heeft zijn eigen karakteristieken en zijn eigen risicoprofiel.

En nu concreet, wat doen? Maak een afspraak met een van onze financiële experten.


Uw financieel expert zal de nodige tijd nemen om in duidelijke taal en aangepast aan uw kennis uitleg te geven over beleggen.

({{notCtrl.model.notifications.length}}):


Uw projecten beginnen hier

Contact

Hebt u een vraag? Raadpleeg de meest gestelde vragen of stel ons uw vraag.

Suggesties

Bij bpost bank doen we elke dag ons best om u producten en diensten aan te bieden die bij u passen. Heeft u een suggestie? Aarzel niet: zo helpt u ons om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Klachten

Hebt u een klacht?


Andere manieren om contact met ons op te nemen

Onze financiële experten nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch

Bel 02/278.50.32 

Met uw financieel expert