Uw pensioen

Zin om ook later volop van het leven
te genieten?

Om uw levensstandaard ook tijdens uw pensioen te behouden, hebt u ongetwijfeld nood aan een aanvulling op uw wettelijk pensioen. Want het is vandaag dat u uw pensioen van morgen moet voorbereiden.
Pensioensparen is de eenvoudigste manier van beleggen. U zet regelmatig wat geld opzij om later uw levenskwaliteit te behouden en u geniet tegelijkertijd nu al van een fiscaal voordeel.

Eenvoudige oplossingen voor uw pensioen
​​​​​​​

Bij bpost bank bieden we u twee oplossingen om uw levenskwaliteit ook later te behouden, op basis van de risico's die u wenst te nemen en het rendement dat u wilt bekomen. 

De pensioenverzekering

Kiest u voor de veilige weg? Met deze formule profiteert u van 100% bescherming voor het nettokapitaal dat u belegt, een gewaarborgde rentevoet én een eventueel bijkomend rendement dankzij de eventuele gunstige winstdeling (die winstdeling is niet gewaarborgd en kan elk jaar veranderen).


De pensioenspaarfondsen

Streeft u naar een potentieel hoger rendement? Door te beleggen in een pensioenspaarfonds mikt u op een potentieel aantrekkelijker rendement op lange termijn en bent u in ruil daarvoor bereid om meer risico te nemen (geen kapitaalbescherming). 
Waarom sparen voor uw pensioen?

Een comfortabel pensioen, daar moet u zich op voorbereiden. 

Ontdek in twee minuten hoe pensioensparen werkt en wat de voordelen zijn. In alle duidelijkheid!Een interessant belastingvoordeel

In beide gevallen kunt u uw pensioensparen vermelden in uw belastingaangifte en 25 of 30% van elk gestort bedrag* recupereren, terwijl u tegelijkertijd spaart in uw eigen tempo. Sparen voor uw pensioen kan al vanaf kleine bedragen.

U kunt kiezen tussen twee fiscale maximumbedragen naargelang uw persoonlijke situatie. Sinds 2018 hebt u de keuze uit twee fiscale maximumbedragen. Op het standaard maximumbedrag van 990€ (voor 2022) wordt een belastingvermindering van 30% toegepast. U krijgt dus tot 297€ terug. Wenst u een hoger bedrag te beleggen, dan kunt u voor het maximumbedrag van 1.270€ (voor 2022) kiezen. In dat geval geniet u een belastingvermindering van 25% en krijgt u tot 315€ terug. De keuze voor het maximumbedrag moet elk jaar worden vernieuwd.

*binnen de beperkingen van de fiscaal aftrekbare bedragen en uw persoonlijke situatie.


Is het fiscaal voordelig om te opteren voor het maximumbedrag van 1.270€?
EAls u het maximumbedrag van uw premies verhoogt tot 1.270€, verhoogt u ook uw belastingvoordeel (zie tabel hieronder). Om dat voordeel te behouden, moet u evenwel minstens 1.188€ storten. Bij premies tussen 990€ en 1.176€ wordt immers een belastingvermindering van slechts 25% op de gestorte premies toegepast en is de belastingvermindering dus minder voordelig.

Bedrag van de premie      Bedrag van het fiscaal voordeel

990€                                     297€ (30%)
990,01€                                247,50€ (25%)
1.188€                                  297€ (25%)
1.270€                                  317,5€ (25%)

Om de belastingvermindering te kunnen genieten, moet u stortingen hebben gedaan in een pensioenspaarproduct en ook een voldoende belastingbedrag hebben zodat de vermindering erop kan worden toegepast. 

({{notCtrl.model.notifications.length}}):


Uw projecten beginnen hier

Contact

Hebt u een vraag? Raadpleeg de meest gestelde vragen of stel ons uw vraag.

Suggesties

Bij bpost bank doen we elke dag ons best om u producten en diensten aan te bieden die bij u passen. Heeft u een suggestie? Aarzel niet: zo helpt u ons om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Klachten

Hebt u een klacht?


Andere manieren om contact met ons op te nemen

Onze financiële experten nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch

Bel 02/278.50.32 

Met uw financieel expert