Ontdooi uw spaargeld

Loopt u warm voor meer rendement? 

Een spaarrekening brengt vandaag nog maar weinig op. Wilt u uw spaargeld toch wat ontdooien? Dan staan onze financiële experts voor u klaar om u te adviseren over potentieel rendabelere beleggingsproducten. Zij leggen u in eenvoudige, duidelijke taal uit waarom geld op een spaarrekening niet meer rendabel is en waarom de inflatie zelfs geld kan kosten.​​​​​​​


Rentevoeten flirten met nul

Op dit moment is de lage vergoeding van de spaarrekening algemeen. De Europese Centrale Bank houdt de rentetarieven van de eurozone op een heel laag niveau.Waarom? Om de economie van elke lidstaat te ondersteunen en te stimuleren. En dat is natuurlijk niet in het voordeel van de spaarders.

Een inflatie van gemiddeld 1,5% in 2019

De term inflatie verwijst naar de algemene en blijvende stijging van de prijzen van goederen en diensten. Stijgende prijzen doen de koopkracht van geld dalen. Met hetzelfde bedrag kunt u dus minder kopen dan een jaar eerder. Om sparen aantrekkelijk te maken en geen koopkracht te verliezen, moet het rendement van de belegging hoger dan (of minstens gelijk aan) de inflatie zijn. Dat is momenteel niet het geval. We denken dat we met een spaarrekening geld opzijzetten, maar in werkelijkheid verliezen we koopkracht.

Is het verstandig om al uw spaargeld te beleggen?
Nee, het is beter om u eerst te beschermen voor vandaag en morgen.
​​​​​​​

Houd altijd een reserve opzij voor het onverwachte

In het leven kan vanalles gebeuren. Een verwarmingsketel die moet vervangen worden, een langdurig medisch probleem, een te financieren studiereis, enz. Algemeen wordt aangenomen dat het verstandig is om het equivalent van 3 tot 6 maanden salaris beschikbaar te houden.

Denk eraan een comfortabel pensioen op te bouwen

We weten allemaal dat het wettelijk pensioen niet langer voldoende is. Het is essentieel om zelf een aanvullend pensioenspaarplan af te sluiten. Zo kunt u op latere leeftijd uw levensstandaard behouden en nu al profiteren van belastingverlagingen.
Beleggen kan meer opbrengen dan sparen.

Het bewijs in cijfers.

Om iets te begrijpen, is theorie goed, maar een concreet cijfervoorbeeld is nog beter. Eenvoudiger en vooral duidelijker. Stel u voor dat u voldoende financiële reserve op uw spaarrekening hebt, dat uw pensioensparen onder controle is en dat u nog 10.000 € over hebt. Het zou zonde zijn om dat bedrag te laten slapen, terwijl het potentieel meer zou kunnen opbrengen. Het bewijs:


U beschikt over 10.000 €. Laten we vergelijken hoeveel dat kan opbrengen:


Brutobedragen, exclusief eventuele kosten en taksen
​​​​​​​* Het gemiddeld potentieel rendement is gebaseerd op de historische rendementen van de producten waarop kon ingeschreven worden in 2018 en 2019 bij bpost bank.
​​​​​​​Opgelet: de rendementen uit het verleden zijn echter geen betrouwbare indicator voor toekomstige rendementen. Elk beleggingsproduct heeft zijn eigen karakteristieken en risico’s. Beleggen is over het algemeen riskanter dan sparen.
​​​​​​​

Beleg vanaf 20 € per maand

U hebt geen groot kapitaal nodig om uw geld te laten groeien. Er bestaan beleggingsproducten waarmee u al vanaf 20 € per maand kunt profiteren van de mogelijkheden die de beurs biedt en van een potentiële meerwaarde.En wat nu?

Praat met uw financieel expert en durf beleggen

Een deel van uw spaargeld beleggen, is mogelijk een manier om het te beschermen tegen inflatie. Is het een grote stap? Wees gerust, bpost bank staat altijd klaar om u te helpen de beste keuze te maken. Vraag een vrijblijvend gesprek met een van onze financiële experts. Hij is uw beste partner. Afhankelijk van uw kapitaal en uw situatie neemt uw financieel expert de nodige tijd om naar u te luisteren en u in heldere taal te adviseren, rekening houdend met uw kennis van beleggen.


({{notCtrl.model.notifications.length}}):


Uw projecten beginnen hier

Contact

Hebt u een vraag? Raadpleeg de meest gestelde vragen of stel ons uw vraag.

Suggesties

Bij bpost bank doen we elke dag ons best om u producten en diensten aan te bieden die bij u passen. Heeft u een suggestie? Aarzel niet: zo helpt u ons om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Klachten

Hebt u een klacht?


Andere manieren om contact met ons op te nemen

Onze financiële experten nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch

Bel 02/278.50.32 

Met uw financieel expert