BELEGGEN, SPAREN OF BEIDE?

U hebt al een goede financiële reserve? Dan kan de rest van uw spaargeld beleggen een rendabelere oplossing zijn.

Beleggen voor uw pensioen

Zoveel is duidelijk: het wettelijk pensioen volstaat niet meer om uw gewenste levensstijl aan te houden. Reageer dus onmiddellijk: hoe vroeger u eraan begint, hoe meer u van een comfortabele aanvulling zult kunnen genieten.

Uw spaargeld laten renderen

Genieten van een potentieel rendement ligt binnen ieders bereik. Al vanaf 20€ per maand kunt u uw spaargeld laten renderen. En dit via een maandelijks beleggingsplan.We nemen de tijd om u te adviseren

Is beleggen voor u nog een beetje een mysterie, maar wilt u er toch mee beginnen? Wilt u de beste adviezen krijgen om uw doelstellingen te bereiken en meer uitleg krijgen over de verschillende beleggingsopties?

Vraag dan advies aan onze financieel experten. Zij lichten toe, geven uitleg en stellen u gerust. Ze begrijpen u goed en weten, beter dan wie ook, dat de eerste stap zetten naar beleggen intimiderend kan zijn. Zij zijn er voor u.

Ontdek in afwachting alvast online ons aanbod van beleggingsproducten. Ontdek ons aanbod van beleggingsproducten

In feite is het heel eenvoudig: identificeer uw behoefte of uw product en klik erop. Om ons aanbod duidelijker te maken, hebben we vooraf filters bepaald. Op basis van twee productcategorieën: bescherming en groei. Of op basis van uw behoefte. Identificeer ze en klik erop! 


* De rentevoet is gegarandeerd op het moment van ontvangst van de premie en gedurende de hele verdere looptijd van het contract. 
​​​​​​​** Geen garantie op eventuele winstdeling en de winstdeling kan ook elk jaar variëren. De verzekeraar is wettelijk noch contractueel verplicht om winstdeling te voorzien.​​​​​​​
​​​​​​​*** Het belegde kapitaal stemt overeen met het werkelijk in het product geïnvesteerde bedrag, na aftrek van de instapkosten en de verzekeringstaks.Video’s om de dingen nog beter te begrijpen

Waarom beleggen

bpost bank legt u het verschil uit tussen sparen en beleggen, en dit aan de hand van... popcorn.

Beleggen met of zonder kapitaalbescherming?

bpost bank legt u het verschil uit tussen beleggen met of zonder kapitaalbescherming, en dit aan de hand van... 2 torens.Wat moet u weten voordat u begint met beleggen?

Sparen, beleggen of beide?

Gooi uw spaarrekening niet weg. Ze blijft een goede oplossing voor uw financiële reserve, het geld dat u nodig hebt voor onverwachte gebeurtenissen. Maar aangezien het rendement van de spaarrekening zeer laag is, compenseert u er de inflatie niet mee.

Wat is inflatie?  Het woord komt van het Latijn inflare: opzwellen. Inflatie is dus een algemene en blijvende prijsverhoging van goederen en diensten. De prijsstijging veroorzaakt een daling van de koopkracht van de munt.


Hebt u veel kapitaal nodig om te beleggen?

Helemaal niet! Ook met een klein bedrag kunt u uw geld laten renderen. Onze financieel experten kunnen u beleggingsproducten vanaf 20€ per maand voorstellen. Sommige beschermen uw kapitaal volledig, andere bieden geen kapitaalbescherming. Maar producten zonder kapitaalbescherming kunnen in tijden van lage rente potentieel meer opbrengen.

Wat is de looptijd van de belegging?

Het principe is eenvoudig: hoe korter de looptijd van de belegging, hoe lager het potentiële rendement. Hoe langer de looptijd, hoe hoger het potentiële rendement. Dit groter vergoedingspotentieel compenseert de onbeschikbaarheid van het kapitaal.

Een korte looptijd is interessant als uw doelstelling in de nabije toekomst ligt, bijvoorbeeld als u op dit geld rekent voor een bruiloft, een grote aankoop, een reis. U kiest daarentegen beter voor een lange looptijd wanneer uw doelstelling in de verre toekomst ligt zoals uw pensioen, de hogere studies van de kinderen, de aankoop van een goed.

Is er een ideale leeftijd om te beleggen?

U kunt op elke leeftijd en met elk bedrag beleggen. Hoewel het interessanter is om jong te beginnen, kunt u ook op pensioenleeftijd nog altijd op zoek gaan naar rendement op uw geld. Het belangrijkste is om op veilig te spelen en niet al uw eieren in één mandje te stoppen. U kunt ook vooruitdenken, door voor beleggingsproducten te opteren waarmee u een begunstigde bij overlijden kunt kiezen.

({{notCtrl.model.notifications.length}}):


Uw projecten beginnen hier

Contact

Hebt u een vraag? Raadpleeg de meest gestelde vragen of stel ons uw vraag.

Suggesties

Bij bpost bank doen we elke dag ons best om u producten en diensten aan te bieden die bij u passen. Heeft u een suggestie? Aarzel niet: zo helpt u ons om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Klachten

Hebt u een klacht?


Andere manieren om contact met ons op te nemen

Onze financiële experten nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden. 

Telefonisch

Bel 02/278.50.32 

Met uw financieel expert